Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Illóolajok - ökotermékek képes leírás - Ökotermékek.tlap.hu
részletek »

Illóolajok - ökotermékek - Ökotermékek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: okotermekek.tlap.hu » Illóolajok - ökotermékek
Keresés
Találatok száma - 6 db
AsiaShop.hu - Illó és illatos olajak,füstölők

AsiaShop.hu - Illó és illatos olajak,füstölők

Az asiashop húsz esztendeje importál és forgalmaz kézműves termékeket.Kapható nálunk sokféle indiai füstölő és masala füstölő és a hozzájuk tartozó füstölőtartók. Saját palackozású illatos olaj és illóolaj választékunk igen nagy. Az illatos olajak esetében a citrusféléket keverhetjük az édesebb illathatásért a keleti illatokkal, míg a fás illatokat bármelyik illattal keverhetjük. A pikáns illatokhoz: a keleti, citrus vagy a virágillatok illenek. A mentolos illatokhoz a fűszernövény illatok , a földszerű és a citrus illatok valók A virágillatokhoz a pikáns , fás, és a citrus illatok harmonizálnak.

Borsmenta illóolaj

Borsmenta illóolaj

A borsmenta illóolaj frissítő hatása által eloszlatja az álmosságot és a fáradtságot. Csillapítja a hányingert és a hosszú utazás alkalmával fellépő rosszullétet. Ellazítja a feszült izmokat. Enyhíti a gyulladásokat. Illata kitisztít, nyugtat.

Citrom illóolaj(Citrus limon)

Citrom illóolaj(Citrus limon)

Citrom illóolaj (Citrus limon) Üde, friss és könnyed az illata. Hatásait nézve remek vírus- és baktériumölő, segít a fertőzések elleni harcban, gyulladás gátlóként is működik, erősíti az immunrendszert, hatékony a herpesz vagy más szájfertőzések kezelésében. A légutakat kitisztítja, hatásos influenza, hörghurut, megfázás és torokgyulladás esetén is, láz- és vérzéscsillapító (fogínyvérzés, borotválkozás vágásai stb.). Salaktalanításban is kedvezően működik, vagy a méregtelenítésben, illetve enyhíti a savasodást (így a reumatikus és ízületi panaszok enyhítésében is szerepe van). Fontos továbbá, hogy feszesebbé teszi a bőrt, zsíros hajra és bőrre is kiválóan alkalmazható. Frissít és megnyugtat (a félelmek leküzdésénél is megnyugtató illat), illetve jobb kedvre derít.Természetes tisztítás otthon: a háztartásban olyan felületek tisztítására is használhatjuk, melyek extra ápolást igényelnek (pl. fa): bútorok ápolására, hígítatlanul, egy puha rongy segítségével, mert fényt ad a fának és taszítja a port, adalékként felmosó szerekbe, padlóápolókba (friss illatáért és ápoló tulajdonsága miatt), konyhai felülettisztítóként, 10 cseppet vízzel hígítva, szórófejes palackban,légfrissítőként...

ÖKO magazin hírek
Üzemanyag fogyasztás csökkentése - de hogyan?
Üzemanyag fogyasztás csökkentése - de... Korunk egyik legnagyobb problémája az üzemanyagok fogyasztásának, és árának a kérdése. Egekben a benzin ára, a gépkocsit viszont szükséges lenne használni a mindennapokban. Nem marad más hátra, mint takarékoskodnunk kell, de hogyan? A kevesebb üzemanyag fogyasztás érdekében már minden vezetéstechnikai trükköt megtanultunk és alkalmazunk, de valami olyan megoldás...
Echinacina - az immunrendszer nagy barátja
Echinacina - az immunrendszer nagy barátja Az immunrendszer szervezetünk védőbástyája. Ha elbukik, a betegségek lepik el...
Ökotermékekkel az Ön és környezete egészségéért!
Ökotermékekkel az Ön és környezete... Ökotermékekkel védjük egészségét és környezetét! Az ökotermékek...
Fermenta ökotermékek

Fermenta ökotermékek

Közgazdászokból és élelmiszer-mérnökökből álló társaságunk 1995-ben kezdte meg tevékenységét a német Fermenta Heinz Bonstein GmbH magyarországi képviselőjeként, kizárólag a húsipar és konzervgyártás számára készült aromák, íz anyagok és technológiai segédanyagok forgalmazásával. A 2000. évben, felismerve a piaci lehetőségeket, az alkoholos és alkoholmentes italok gyártóit megcélozva gyümölcs- és édes aromákkal bővítettük választékunkat és mára ezek az aromák, emulziók, kivonatok lettek kínálatunk meghatározó elemei. Ausztria piacvezető aromagyártójával, az Akras ag-vel együttműködve több, mint 6000 féle terméket kínálunk az élelmiszeripar és italgyártás teljes vertikumát képviselő termelő és kereskedő partnereinknek. Partnereink még szélesebb körű kiszolgálását eredményezte, hogy a 2003. évtől megkezdtük a gyümölcs sűrítmények forgalmazását a magyar piacon.

Orvosi zsálya illóolaj

Orvosi zsálya illóolaj

Bio gazdálkodásból származó termék. Az orvosi zsálya leveleiből vízgőz desztillációval előállított, édeskés, fűszeres illatú illóolaj. Antimikróbiális, gyulladáscsökkentő hatású. Bőrgyulladás, lábgombásodás ellen hatékony.

Pacsuli illóolaj

Pacsuli illóolaj

A kínai és indo-maláj elterjedésű Pogostemon nemzetség 40 faja közül legfontosabb a pacsuli. Kedvelt lágyszárú vagy cserjeszerű illatszernövény, melynek őshazája a Fülöp-szigeteken van. Illóolaját a szárított levelekből nyerik ki mintegy 1-4%-os hozammal. Borostyánsárga vagy barna színű illóolajának illata erős, átható, igen tartós, édeskés, kissé pikáns, földszagú. Az olaj minősége tárolás közben fokozatosan javul. Az illóolaj legfontosabb alkotórészei a pacsulol (pacsuli alkohol) és a pogosztol, mely vegyületek az olaj több mint felét teszik ki.

Tuti menü